[O2FL] - prośba o analizę fotela - Łódź

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • meler
    Classic
    • 2019
    • 0

Witaj, zawsze lubię czytać pierwsze wątki, które opisują trochę historii auta, tła zakupowego itd. Ale ad rem, piękna bo czarna, jak wielu stwierdzi.

1. Zacna antenka, ale jakaś taka inna inszość, niż seria ?
    2. Gałka zmiany biegów ta bardzo mi się podoba od SuperB
    3. Piękny środek, jaki masz nalot.
    4. Kapitalne felgi podobają mi się bardzo.

Pozostaje życzyć szerokości i bezawaryjności, bądź aktywnym użytkownikiem OCP

pzdr
    macherstudio
  • meler
    Classic
    • 2015
    • 13
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witam,

jest to mój pierwszy "prośbowy" post na tym forum i mam nadzieję, że ten dział jest dla niego najodpowiedniejszy.

Od 2 stycznia br. jestem szczęśliwym (póki co) posiadaczem O2FL z 2012r (I rej. luty 2013, przebieg 28500). Zakochałem się w tym autku, natomiast po pierwszej trasie Łódź -> Warszawa -> Łódź, pojawiła się na tej miłości zadra...

W trakcie jazdy cały czas czułem nieprzyjemny ucisk na górną część prawego uda oraz prawy bok (w okolicach biodra - trochę nad nim).

Chcąc znaleźć odpowiedź na forum, natrafiłem na tematy związane z lichą jakością foteli i "akcja serwisową" w pierwszych latach produkcji O2FL. Myślałem, że w 2012r. wszelkie wady były już wyeliminowane i taką nadzieję mam nadal.

W zaistniałem sytuacji chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z Łodzi byłby skłonny poświecić mi kilka minut (np. w weekend), aby ocenić czy fotel jest w porządku i po prostu ten typ tak ma? Jak dla mnie jest on nieznacznie przechylony w stronę drzwi, przez co prawa strona ciała wywiera większy nacisk na fotel.

Wcześniej jeździłem Hyundaiem Accentem I generacji i fotele wybitne nie były, co nie zmienia faktu, że jechało mi się znacznie przyjemniej niż w Octavii...

Ogólnie auto jest jeszcze na gwarancji i chciałbym wyhaczyć ewentualne niedoróbki, które można by jeszcze naprawić. Tak więc liczę na jakieś wskazówki od Was i z góry dziękuję za pomoc w analizie i spotkanie.

I teraz zdjęcia (słabej jakości, gdyż aparat mam w serwisie):
    1. W tych miejscach jest ucisk:
    ucisk

2. boczki foteli z airbagami- czy są w porządku - na zdjęciach wyglądają ok ale jak przejechać ręką, można wyczuć braki w piance?
    pasazer_bok
    kierowca_bok

3. fotele od frontu:
    pasazer
    kierowca

Pozdrawiam,
    Damian

Komentarz

• Wopik6
      Drive
      • 2014
      • 82

Coż tu dużo pisać. Proponuję podjechać do najbliższego serwisu Skody na ocenę techniczną samochodu.

Komentarz

• LUKI
        RS
        • 2005
        • 5776

meler, wklej foty normalnie w temat bo teraz trochę z dupy się je ogląda

btw
        dla mnie wszystko w porządku z fotelami
        airbagi też ok
        kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• meler
          Classic
          • 2015
          • 13
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dzięki uprzejmości użytkownika patrykL, miałem sposobność usiąść na jego fotelu (ma identyczne jak ja) siedziało mi się lepiej natomiast mogło to być spowodowane wewnętrzna autosugestią lub "usiedzeniem foteli".

Cóż, wynika z tego, że "ten typ tak ma". Dzięki za zainteresowanie.

LUKI, w tym temacie foty już tak zostawię, przy następnych będę wklejał.

Pozdrawiam,
          Damian

Komentarz

• patrykL
            Rider
            • 2009
            • 588

Dzięki za zainteresowanie
            nie ma sprawy, cieszę się, że moglem pomoc i poznac Kolege, jeszcze raz gratulacje nabytku, bardzo fajny egzemplarz udało Ci się trafic

Komentarz

Pracuję...